milivolt electronics world news Aydn\'daki_jeotermal_santraller_iin_\'acele_kamulatrma\'_karar_durduruldu-didimhaber.net
20-11-2015

Aydn\'daki jeotermal santraller iin \'acele kamulatrma\' karar durduruldu

Aydn\'daki_jeotermal_santraller_iin_\'acele_kamulatrma\'_karar_durduruldu

Dantay 6. Dairesi, Bakanlar Kurulu\'nun Aydn’daki jeotermal santraller için uygulanan \"acele kamulatrma\" kararnn yürütmesini durdurdu. Olaanüstü haller ve sava durumlarnda alnan bu kararn durdurulmamas durumunda telafisi mümkün olmayan sonuçlar oluabilecei belirtildi.

Efeler ilçesi Ylmazköy Mahallesi’ndeki 34 mülk sahibinin, Aydn Valilii ve Babakanlk’a açt, acele kamulatrma kararnn yürütmesinin durdurulmas davas sonuçland. Dantay 6. Dairesi, oy çokluuyla Bakanlar Kurulu kararnn yürütmesinin durdurulmasna karar verdi. Bu durumu, davay açanlarla birlikte deerlendiren Av. Hüseyin Yldz, “Aydn’da yaplacak olan jeotermal tesislerin projeleri için verilmi olan, \'ÇED gerekli deildir\' kararna kar açtmz davay kazandk. Bu projelere istinaden Bakanlar Kurulu tarafndan alnm olunan \'acele kamulatrma\' kararlar hakknda da Dantay 6. Dairesi, telafisi mümkün olmayan zararlar ortaya koyabileceini gerekçe göstererek söz konusu kararn yürütmesinin durdurulmas kararn verdi. Buna istinaden de söz konusu alanlarn, ekili dikili ve tarma elverili araziler olduu gerekçesiyle Bakanlar Kurulu kararnn iptal edilmesi yönünde bir görü bildirildi. Bizim açtmz davada halk jeotermal, pis koku istememektedir. Biz mahalle sakinlerinden, bu kokuyu, pislii istemediklerini dile getirmelerini istiyoruz.” dedi.

Bu kararla insanlarn arazilerini ellerinden alacak bir durumun söz konusu olmadnn ortaya çktn belirten Av. Arif Ali Cang ise, “Sizin arazilerinizi, zeytinliklerinizi yurt savunmas için bavurulmas gereken olaanüstü yol olan \'acele kamulatrma\' yoluyla elinizden almak istediler. Dantay, bunun yürütmesinin durdurulmas karar verdi. Dantay dedi ki böyle insanlarn elinden zorla arazisinin alnaca koullar yoktur. Yaplacak iin, kamu yararna olup olmad daha belli deildir. Hattâ mahkeme, \'Kamu yararna aykrdr\' diye karar verdi. Dier yandan acele yaplacak bir yurt savunmas gibi bir mesele ortada yoktur. Siz sezsiz kalrsanz birileri projelerini ortaya koyar, izinlerini alr, santralini kurar. Bu saatten sonra sesimizi daha fazla yükseltme vaktidir.” eklinde konutu.

Vatandalara ramen \"acele kamulatrma\" ve \"ÇED gerekli deildir\" denerek Aydn’n verimli topraklarnn yok edildiini öne süren Çevre ve Kültür Platformu (AYÇEP) Bakan Mehmet Vergili de, \"Bize ramen bize sorulmadan, Aydn corafyas yok edilmekle kar karya braklyor. Aydn’n ovalar, dalar talan edilmi durumda. Sadece jeotermal deil, maden firmalar da damza, hayatmza kastediyorlar.” dedi.

Jeotermal kuyu ve santral istemediklerini belirten Ylmazköy Mahallesi Muhtar Muhtar ahin Can ise, “Ylmazköy halk olarak bu tesisleri istemiyoruz. Zeytin, incir aaçlar, jeotermal için kesiliyor. Jeotermal tesislerden çkan kokudan evlerimizde duramyoruz.” diye konutu. Mahalledeki kahvehanede yaplan basn açklamasna ilgi gösteren kadnlar da kokudan evlerinde duramadklarndan, pencerelerini açamadklarndan ve yaknlarnn jeotermal santraller kurulduktan sonra artan hastalklarndan dert yand. Baz kadnlar da zeytin ve zeytinya fiyatlarnn artmasnn, jeotermalden olumsuz etkilenen veya kesilen zeytin aaçlar yüzünden olduunu iddia ederek, geçim kaynaklar olan zeytinyann kilosunu 20 liradan almak zorunda kaldklarn söyledi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..